ua en ru

Війська США залишаться на Корейському півострові, - Південна Корея

Війська США залишаться на Корейському півострові, - Південна Корея Фото: прапори Південної Кореї і КНДР (pxhere.com)

Це питання не має нічого спільного з підписанням мирних договорів з КНДР

Статус розташованих американських військ в Південній Корі не змінитися навіть після підписання договору про мир з Північчю. Про це заявив представник президента Південної Кореї, повідомляє Reuters.

"Американські війська, дислоковані в Південній Кореї, - це питання союзницьких відносин між Південною Кореєю і Сполученими Штатами. Це питання не має нічого спільного з підписанням мирних договорів", - сказав представник адміністрації президента Мун Чже Іна.

Раніше радник президента Мун Чон Ин заявив, що якщо мирний договір буде підписаний, то перебування американських військ буде важко виправдати.

Один з чиновників на умовах анонімності пояснив, що Сеул хоче залишити американські війська, так як вони грають роль посередника при вирішенні військових питань між сусідніми державами, такими як Китай і Японія.

Нагадаємо, напередодні лідери Північної і Південної Кореї на саміті в демілітаризованій зоні обговорили питання ядерного роззброєння Корейського півострова. Лідери обох країн провели "відверті" переговори про відмову КНДР від ядерної зброї, встановлення миру на півострові і поліпшення міждержавних відносин.