ua en ru

Лідери КНДР і Південної Кореї обговорили питання ядерного роззброєння

Лідери КНДР і Південної Кореї обговорили питання ядерного роззброєння Фото: саміт КНДР-Південна Корея (flickr.com/koreanet)

Сторони готують спільну заяву за підсумками саміту

Лідери Північної і Південної Кореї на саміті в демілітаризованій зоні обговорили питання ядерного роззброєння Корейського півострова. Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на офіційного представника Сеула.

Повідомляється, що лідери обох країн провели "відверті" переговори про відмову КНДР від ядерної зброї, встановлення миру на півострові і поліпшення міждержавних відносин. Також повідомляється, що сторони готують спільну заяву за підсумками саміту. Передбачається, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин ще продовжать переговори у другій половині дня.

Нагадаємо, раніше на саміті в демілітаризованій зоні Південна Корея запропонувала КНДР з'єднати залізничні мережі. Зазначимо, сторони вперше домовилися продовжити будівництво Транскорейскої залізничної магістралі в 2000 році, проте в 2001 році КНДР вийшла з договору, хоча Сеул заявляв про практичне завершення будівництва.