ua en ru

Війська Сирії з союзниками десантувалися в тилу ІДІЛ в Рацці, - джерело

Війська Сирії з союзниками десантувалися в тилу ІДІЛ в Рацці, - джерело Фото: ІДІЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Загін Сирійської армії десантувався в Сирійській пустелі на кордоні провінцій Хомс і Ракка

Загін Сирійської армії десантувався в тилу бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) на кордоні провінцій Хомс і Ракка (Сирія). Про це повідомляє SANA, посилаючись на джерело в сирійській армії.

"Загін Сирійської армії у співпраці з союзниками успішно десантувався в тил бойовиків ІДІЛ в Сирійській пустелі на кордоні провінцій Хомс і Ракка, звільнивши 3 селища", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела, операція відбувалася вночі. Десант закинули на 20 кілометрів у тил ІДІЛ на південь від поселення Аль-Кадір на кордоні провінцій Хомс і Ракка.

Наголошується, що загін просунувся вглиб ще на 21 кілометр і звільнили поселення Хірбет Макмай і Аль-Кдейр. Крім того, війська просунулися на 12 кілометрів на південний схід від Ракки і звільнили село Бір Ар-Рувим.

За словами джерела, ліквідовано велику кількість бойовиків, знищено 3 танка, 17 машин, озброєних кулеметами, 7 замінованих автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії міжнародна коаліція на чолі з США оточила бойовиків ИГИЛ в центральній частині Ракки.