ua en ru

Війська РФ захопили корвет "Тернопіль"

Війська Російської Федерації захопили український корвет "Тернопіль".

Війська Російської Федерації захопили український корвет "Тернопіль". Про це у своєму Facebook повідомив глава медіацентру Міністерства оборони України в Криму Владислав Селезньов.

"19:08 Тернопіль захоплений. При штурмі використовувалися світло-шумові гранати, було чутно постріли з автоматичної зброї", - написав Селезньов.

Зазначимо, на абордаж український корабель "Тернопіль" у Севастопольській бухті на 15-му причалі взяли близько 20 озброєних людей.

Раніше Селезньов повідомляв, що "о 18:37 з баркаса, який здійснював блокаду "Тернополя" та "Славутича", висадилася група озброєних людей чисельністю до 20 осіб на борт "Тернополя", триває штурм".

Як повідомлялося, вчора екіпаж "Тернополя" отримав ультиматум - здатися до вечора, інакше буде штурм.

Нагадаємо, російські військові 19 березня бойовими гранатами пошкодили український корвет "Тернопіль". Про це на брифінгу заявив заступник міністра оборони України Леонід Поляков, передає кореспондент РБК-Україна.

Війська РФ захопили корвет "Тернопіль"

(Фото: NikVesti)

Війська РФ захопили корвет "Тернопіль"

(Фото: Facebook /Ternopil)

"Буксир Чорноморського флоту кружляв навколо корвета "Тернопіль", і з цього буксира кидали бойові гранати під борт нашого корвета. Відповідно, корвету завдано певні ушкодження", - резюмував Поляков.