ua en ru

Війська РФ на Донбасі використовують осліпляючу лазерну зброю, - Аваков

Війська РФ на Донбасі використовують осліпляючу лазерну зброю, - Аваков Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Лазерну зброю використовують проти прикордонників і бійців Нацгвардії

Російські війська на Донбасі використовують осліпляючу лазерну зброю проти українських прикордонників і бійців Національної гвардії України. Про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Один з бійців вражений новою зброєю російських агресорів - це лазерна зброя, яка вражає сітківку ока. Особливо для прикордонників це актуально, тому що прикордонник постійно дивиться на прилади спостереження. І це не перший випадок. Ми маємо такі пораження і в прикордонній службі, і в Національній гвардії. Тому ми виробляємо зараз спеціальні контрзаходи, але констатуємо, що, на жаль, російський агресор застосовує нову зброю", - заявив Аваков.

Крім того, за словами Авакова, ситуацію, яка склалася, Україна буде обговорювати, в тому числі, на міжнародному рівні.

"Так як ми не до кінця розуміємо, що застосовується конкретно, у нас є відповідна інструкція, ми будемо ставити відповідні фільтри, відповідні прилади...такий лазерний промінь..це варварська ситуація...Я думаю, що ми цю ситуацію будемо обговорювати, в тому числі, на міжнародному рівні", - додав він.

#наживо: брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Опубліковано Вікторією Навроцькою 4 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі в ніч на 4 травня 2018 року обстріляли Майорськ Донецької області, в результаті чого пошкоджено три житлові будинки.