ua en ru

Військ РФ, задіяних у навчаннях "Захід-2017", недостатньо для наступу на Україну, - ДПСУ

Військ РФ, задіяних у навчаннях "Захід-2017", недостатньо для наступу на Україну, - ДПСУ Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Росія використовуватиме навчання "Захід-2017" для укріплення своїх позицій на території Білорусі

Військ Російської Федерації, задіяних у російсько-білоруських військових навчаннях "Захід-2017", недостатньо для наступу на Україну. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі телеканалу "Прямий".

“Я не думаю, що Путін готується відкрити новий фронт. Навіть для того, щоб відкрити новий фронт тих сил, які вони накопичують в Білорусі, їх буде недостатньо для наступальних дій, якщо ми говоримо про Україну. Хоча ми не повинні забувати і про країни Прибалтики", - заявив він.

Разом з тим, Слободян додав, що РФ "завжди робить більше, ніж говорить, дуже часто робить не те, що анонсує".

Слободян вважає, що Росія використовуватиме навчання "Захід-2017", зокрема, для укріплення своїх позицій на території Білорусі.

"Не виключено, що на ротаційній основі ці підрозділи там залишаться. І, звичайно, вони будуть використовувати ці навчання для того, щоб, можливо, перевірити і нашу реакцію на проведення таких масштабних заходів поблизу північних кордонів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав білорусько-російські військові навчання "Захід-2017" "небезпечним брязканням зброї".