ua en ru

Війна в Сирії: від терористів в Афрін звільнений райцентр Раджу

Війна в Сирії: від терористів в Афрін звільнений райцентр Раджу Фото: турецька армія (inherentresolve.mil)

Уже другий місто в Афрін, звільненим в рамках операції "Оливкова гілка"

Учасники антитерористичної операції "Оливкова гілка" продовжують успішне просування на північному заході Сирії. Про це повідомляє агентство Анадолу.

Зокрема, повідомляється, що підрозділи ЗС Туреччини і загони Сирійської визвольної армії 3 березня очистили від терористів села Рамаді і Хамілек на південному заході Афрін.

Крім того, підрозділи турецької армії і загони опозиції забезпечили контроль над райцентром Раджу. Велика частина стратегічно значимого міста на заході сирійського Афрін вже очищена від терористів. Залишається знищити невелику групу терористів, які залишаються в центрі Раджу.

Як повідомляє агентство, операція зі звільнення міста Раджу була розпочата вранці 3 березня. Після запеклих зіткнень терористи були відкинуті від передмістя до центру Раджу. Потім був забезпечений контроль над більшою частиною міста, де проводяться рейди по зачистці від терористів і працюють сапери.

В цілому з початку операції "Оливкова гілка" в п'яти районах Афрін від терористів звільнені два райцентру, 93 села, шість ферм, 21 стратегічна висота і база терористів YPG / PKK - в цілому 123 об'єкта.

Нагадаємо, раніше, Генштаб ЗС Туреччини повідомив, що з початку операції "Оливкова гілка" в районі Афрін на північному заході Сирії нейтралізовано 2434 терориста.