ua en ru

Війна в Сирії: правозахисники заявляють про вбивство 50 бойовиків під Алеппо

Війна в Сирії: правозахисники заявляють про вбивство 50 бойовиків під Алеппо Фото: бомбардування

Екстремісти загинули як у боях із військовими, так і внаслідок російських авіаударів

Щонайменше 50 бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" було вбито протягом останньої доби під час наступу урядових військ Сирії на сході від Алеппо. Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

Зазначається, що екстремісти загинули як у боях із військовими, так і внаслідок російських авіаударів.

"Армія оточила ІД у 16 селищах на південь від дороги (на схід від Алеппо - ред.). Режим хоче захопити ці села, щоб зміцнити свої позиції на сході та південному сході провінції (Алеппо - ред.)", - заявив голова Центру Рамі Абдель Рахман.

Від ранку 20 лютого урядові війська вибили бойовиків ІД із більше, ніж 10-ти селищ уздовж дороги, що веде від Алеппо на схід до військової бази "Квайрес" (інша назва - "Расін ель-Абуд"). Саму базу військові деблокували ще у листопаді 2015 року, тож тепер вони посилюють контроль над автошляхом до неї.

Цьому наступу передувала операція урядової армії проти повстанців на півночі Алеппо, яка дозволила їй практично оточити утримувану опозиціонерами східну частину міста.

Нагадаємо, що загострення збройного протистояння в північно-сирійській провінції Алеппо змусило рятуватися втечею понад 70 тисяч людей.