ua en ru

Війна в Сирії: повстанці пішли в новий наступ під Алеппо

Війна в Сирії: повстанці пішли в новий наступ під Алеппо Фото: сирійське місто Алеппо

У результаті наступальної операції загинуло щонайменше 29 повстанців

Незважаючи на домовленість щодо режиму припинення вогню з нагоди завершення священного для мусульман місяця посту Рамадану, бої навколо сирійського Алеппо не вщухають вже кілька днів поспіль. Бойовики загонів ісламістської групи "Фронт Аль-Нусра", близької до "Аль-Каїди", у ніч на 10 липня розпочали наступ на позиції урядових військ, передає DW.

Зазначено, що терористи мають намір відбити захоплений нещодавно стратегічно важливий пагорб, розташований на відстані близько 0,5 кілометра від єдиної дороги, що з'єднує підконтрольну повстанцями частину Алеппо з зовнішнім світом.

"У результаті наступальної операції загинуло щонайменше 29 повстанців", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники з Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Лондоні, повідомляють також і про втрати в лавах урядових військ.


Окрім цього, стає відомо про дедалі більшу кількість загиблих цивільних внаслідок боїв у самому місті у попередні дні. Лише проведені загонами опозиції 8 липня ракетні обстріли кількох підконтрольних урядовим військам кварталів міста призвели до загибелі щонайменше 34 мирних жителів. Четверо з них діти, повідомляють правозахисники Центру. Ще шестеро цивільних, у тому числі троє дітей, стали жертвами ракетно-бомбових ударів урядових військ, інформують правозахисники. Загалом кількість потерпілих із різного ступеня тяжкості пораненнями перевищила серед цивільних 200 осіб, додали у Центрі.

Водночас, за даними урядової агенції Sana, обстріли з боку опозиції вартували життя 23 мирних жителям, ще 140 цивільних отримали поранення. Уряд Башара Асада заявляє, що подовжив дію перемир'я, яке мало завершитися 8 липня, ще на 72 години і закидає повстанцям порушення домовленостей.

Нагадаємо, раніше російський екіпаж бойового вертольота Мі-25 загинув у Сирії у провінції Хомс внаслідок підбиття терористами ІДІЛ.