ua en ru

Війна в Сирії: повстанці відбили в ІД перші два райони Ракки

Війна в Сирії: повстанці відбили в ІД перші два райони Ракки Фото: сирійські повстанці (alalam.ir)

Звільнено район аль-Мішлаб на сході Ракки, а також район аль-Сабахія на заході міста

Союз арабських та курдських підрозділів "Демократичні сили Сирії" (SDF), який за підтримки коаліції під проводом США здійснює операцію зі звільнення сирійського міста Ракка від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава", заявив 10 червня, що звільнив від ісламістів перші два райони міста. Про це повідомляє DW.

Зокрема, згідно з заявою SDF, було звільнено район аль-Мішлаб на сході Ракки, а також район аль-Сабахія на заході міста.

Базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини також підтверджує інформацію про захоплення повстанцями двох районів Ракки. При цьому правозахисники уточнили, що аль-Мішлаб було звільнено повністю, а аль-Сабахію - більш ніж наполовину. Наразі йде активний наступ на район аль-Романія на північному заході Ракки.

Як повідомляє західна антиісламістська коаліція, Ракку захищає від трьох до чотирьох тисяч бойовиків ІД, які контролюють місто з 2014 року. Ракка є де-факто столицею ісламістів у Сирії.

Нагадаємо, в результаті недавніх боїв у сирійському місті Ракка загинуло 25 дітей, життя ще 40 залишається під загрозою.