ua en ru

Війна в Сирії: спостерігачі заявляють про 3 тис. загиблих у вересні

Війна в Сирії: спостерігачі заявляють про 3 тис. загиблих у вересні Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Третина всіх жертв - цивільні люди

Упродовж вересня 2017 року внаслідок збройного конфлікту в Сирії загинули щонайменше три тисячі людей, із них майже третина - цивільні особи. Про це 1 жовтня повідомили в базованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW.

За даними спостерігачів, у вересні жертвами бойових дій у Сирії стали щонайменше 955 цивільних осіб. Загалом у вересні кількість загиблих у Сирії виявилася найвищою протягом календарного місяця з початку 2017 року, зазначили в центрі моніторингу.

"Понад 70% цивільних були вбиті внаслідок повітряних ударів, завданих режимом або росіянами, або авіаударів міжнародної коаліції", - повідомив керівник Сирійського центру моніторингу Рамі Абдель Рахман.

Як відомо, в Сирії одночасно тривають кампанії зі звільнення території від терористів "Ісламської держави", які здійснюють сирійські урядові сили за підтримки Росії та альянсу арабських і курдських сил за підтримки міжнародної коаліції на чолі зі США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті нових авіаударів у сирійській провінції Ідліб у ніч на суботу, 30 вересня 2017 року, загинули щонайменше 28 цивільних осіб.