ua en ru

Війна в Сирії: курди відбили в ІД половину міста на підступах до Ракки

Війна в Сирії: курди відбили в ІД половину міста на підступах до Ракки Фото: сили SDF

Йдеться про стратегічно важливе місто Табка, розташоване приблизно за 50 км від Ракки

Озброєний альянс сирійської опозиції і курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (SDF) узяв під свій контроль щонайменше 40% стратегічно важливого міста Табка, розташованого приблизно за 50 км від Ракки - центрального оплоту терористичного угрупування "Ісламська держава". Про це з посиланням на Сирійську наглядову рада з прав людини (SOHR) повідомляє DW.

Зазначено, що сили SDF, в які входять курдські й арабські загони, за підтримки США з повітря ще на початку місяця оточили Табку, а 24 квітня увійшли в місто. Через нього йде важливий маршрут постачання в Ракку. Крім того, стратегічне значення має гребля на річці Євфрат поруч із Табкой, яку поки контролює ІД.

Нагадаємо, представники Пентагону повідомляли в кінці квітня, що хоча битва за Ракку все ще важлива, але фактично ІД уже перенесла свою "столицю" звідти на 200 км на південний схід у район міста Дейр-ез-Зор. Американські військові безпілотники відстежували, як протягом останніх двох місяців керівні органи ІД, що відповідають за адміністративні функції ісламського халіфату, поступово перебиралися з Ракки в аль-Маядін - місто, розташоване за 50 км на південь від Дейр-ез-Зора.