ua en ru

Війна в Сирії: коаліція відбила у ІДІЛ ключову авіабазу

Війна в Сирії: коаліція відбила у ІДІЛ ключову авіабазу Фото: війна в Сирії

Операції по очищенню і розмінування в аеропорту Табка тривають

Підтримуваний США курдсько-арабський альянс ("Сирійські демократичні сили") вибив бойовиків угруповання "Ісламська держава" зі стратегічної авіабази. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на представників альянсу.

"Сирійські демократичні сили повністю контролюють військовий аеропорт Табка, а операції з очищення та розмінування тривають, щоб повністю убезпечити аеропорт", - заявив представник альянсуТалал Селла.

За його словами, аеропорт на півночі Сирії, який був місцем масових вбивств в 2014 році, тепер відіграє стратегічну роль. Авіабаза може використовуватися в якості стартового майданчика для атаки на прилеглу греблю, яку утримують ісламісти. Бойовики також попереджали місцеве населення вчора, 26 березня, що греблю може прорвати після повітряних ударів військових літаків коаліції.

Згідно з інформацією видання, в даний момент американські літаки і спецназ забезпечують авіаційну і наземну підтримку бійцям "Сирійських демократичних сил", які наближаються до міста Ракка, в 40 км від греблі. Курдська-арабський альянс намагається оточити останній опорний пункт ІДІЛ в Сирії, перш ніж напасти на місто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики рекомендували населенню сирійського міста Ракка евакуюватися. На повідомлення про евакуацію їх спонукав аварійний стан греблі ГЕС Табка і сильний підйом рівня води в Євфраті.