ua en ru

Війна в Сирії: за 2 дні внаслідок атак бойовиків загинуло більше 100 осіб

Війна в Сирії: за 2 дні внаслідок атак бойовиків загинуло більше 100 осіб Фото: наслідки вибухів у Хомсі

Серед загиблих - високопоставлений службовець розвідки

У результаті двох атак терористів-смертників у західній частині сирійського міста Хомс 25 лютого 2017 року загинуло щонайменше 42 особи, в тому числі високопоставлений службовець розвідки. Про це передає "Голос Америки".

Базована у Великобританії правозахисна організація Syrian Observatory For Human Rights повідомляє, що декілька нападників підірвали себе біля штабів як державної безпеки, так і військової розвідки.

Відповідальність за теракти взяло на себе пов’язане з аль-Кайдою угруповання, яке заявило, що п’ять її бойовиків увірвалося до двох районів у центрі Хомса, що перебували під посиленою охороною.

Місто перебуває під повним контролем уряду вже майже три роки.

Згідно з місцевими засобами масової інформації та турецькими посадовцями, 24 лютого на півночі Сирії від вибухів двох замінованих автомобілів, підірваних смертниками, загинуло щонайменше 65 людей, у тому числі багато цивільних, повстанців і щонайменше два турецькі солдати.

Напади біля аль-Баба сталися наступного дня після того, як турецькі сили та їхні союзники звільнили більшу частину стратегічного міста від "Ісламської держави".

Перший вибух у п’ятницю вдарив по посту охорони опозиційних сил у селі Сусян, де загинуло багато мирних жителів разом із бійцями опозиції і двома турецькими солдатами. Люди зібралися в офісі безпеки, де багато з них намагається отримати дозвіл на повернення в аль-Баб, який був ареною запеклих боїв протягом декількох місяців.

Друга атака сталася тоді, коли місцеві жителі й рятувальники вилучали тіла загиблих у результаті вибуху бомби раніше, йдеться у повідомленнях.

Зазначено, що "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за першу атаку в аль-Бабі, заявивши, що в її результаті загинуло 8 турецьких солдатів і 60 бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в підконтрольному сирійській армії Хомсі група смертників підірвалася біля урядових будівель, у результаті чого загинуло не менше 42 осіб.