ua en ru

Війна в Сирії: 15 російських найманців загинули через вибух на складі

Війна в Сирії: 15 російських найманців загинули через вибух на складі Фото: вибух у Сирії (rfsmediaoffice.com)

Всього під час вибуху на складі боєприпасів загинули 23 найманця

В Сирії з-за вибуху на складі боєприпасів загинули 15 російських найманців і вісім найманців Башара Асада з бригади аль-Бакір. Про це повідомляє Syrian observatory for human rights.

Зокрема, відомо, що вибух стався на складі боєприпасів в Табии Джазірі в північно-східній провінції Дейр-ез-Зор. Видання повідомляє, що російські найманці супроводжували урядові війська, коли ті просувалися до підконтрольних Сирійським демократичним силам (СДС) і підтримуваними США нафтовим і газовим родовищам на східних берегах Євфрату.

За попередніми даними, найманці намагалися отримати доступ до зброї на складі, але підірвалися на вибуховий пристрій. У загальній складності було вбито 23 людини. Крім російських найманців, ймовірно, загинули вісім найманців Башара Асада з бригади аль-Бакір.

Варто відзначити, що багато найманців, які вирушили до Сирії, були членами групи ультранаціоналістів, які також воювали на сході України на боці бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від авіаударів РФ в Сирії в районах провінції Ідліб за перший тиждень лютого загинуло 230 мирних жителів.