ua en ru

На сході Німеччини пройшли мітинги через загибель чоловіка

На сході Німеччини пройшли мітинги через загибель чоловіка Ілюстративне фото (flickr.com/barcoder)

Влада Кьотена закликає дати відсіч будь-яким спробам перетворити місто на "другий Хемніц"

На сході Німеччини в місті Кьотен федеральної землі Саксонія-Анхальт пройшли мітинги через 22-річного громадянина, який помер в результаті конфлікту з групою афганців. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Видання повідомляє, що конфлікт стався ввечері 8 вересня 2018, коли чоловік втрутився в суперечку між жінкою і трьома афганцями, що намагалися з'ясувати, від кого вона завагітніла. В результаті інциденту чоловік помер.

У поліції повідомили, що розтин показав, що причиною смерті став гострий серцевий напад, але його причиною не є нанесені травми. Один чоловік підозрюється у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, другий - у нанесенні каліцтв з летальним результатом.

З-за смерті хлопця церковний прихід Кьотена і земельна церква Анхальта оголосили про проведення траурної церемонії, на якій були присутні кілька сотень людей. Після цього близько півтисячі людей вийшли на траурний марш. В цей же час прихильники Лівої партії провели в місті демонстрацію проти ксенофобії, яку відвідало близько 50 чоловік.

Міністр внутрішніх справ землі Саксонія-Анхальт Хольгер Шталькнехт закликав громадян до "розсудливості, незважаючи на розгубленість". Він заявив, що влада проводить необхідне розслідування.

"При всій емоційності потрібно давати відсіч будь-яким спробам зробити з Кьотена другий Хемніц", - додав Шталькнехт.

Нагадаємо, у ході протестів в німецькому Хемніці поліція затримала 300 осіб. Наголошується, що зіткнення між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини".