ua en ru

На сході Німеччини можуть зажадати скасування санкцій проти РФ

На сході Німеччини можуть зажадати скасування санкцій проти РФ Фото: на сході Німеччини можуть зажадати скасування санкцій проти РФ

Санкції проти РФ справили негативний вплив на економіку східних земель

Глави федеральних земель на сході Німеччини можуть виступити єдиним фронтом за скасування санкцій, накладених на РФ. Про це заявив прем'єр-міністр Саксонії Ангальт Райнер Хазелофф, передає DW.

Так, Хазелофф є главою конференції глав земель Східної Німеччини і має намір виступити з цією пропозицією в понеділок, 29 січня, на зустрічі з колегами.

Зазначимо, з підтримкою цієї ініціативи і вимогою вироблення спільної стратегії по відношенню до санкцій виступив і прем'єр-міністр Тюрінгії Бодо Рамелов.

"Повинна існувати стратегія виходу Росії з-під санкцій", - заявив він, підкресливши, що вони зробили негативний вплив на економіку східних земель.

Повідомляється, що з 2014 по 2016 роки експорт східнонімецьких товарів у Росію скоротився на 30 %, а імпорт з РФ - на 50 %.

Нагадаємо, раніше представник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт у п'ятницю, 12 січня, відмовився коментувати можливість поетапного скасування санкцій, введених Європейським союзом проти Росії через окупацію Криму і підтримку сепаратистів на Донбасі.