ua en ru

На Східну Азію обрушилися холоди, загинули десятки людей

На Східну Азію обрушилися холоди, загинули десятки людей Фото: тисячі людей застрягли в аеропорту південнокорейського Чеджу

У регіоні скасовано сотні авіарейсів

В результаті аномальних холодів у Східній Азії загинули десятки людей, негода обрушилася на Тайвань, Південну Корею, Гонконг, Японію, В'єтнам і південні райони Китаю, передає ВВС.

Повідомляється, що на Тайвані загинули понад 80 людей, більшість з яких були літніми людьми. Напередодні температура повітря в Тайбеї вперше за 44 роки впала до +4, у багатьох будинках на острові немає опалення.

Також повідомляється, що в Південній Кореї скасовано понад 500 внутрішніх і міжнародних рейсів з острова Чеджу, де на вихідних температура повітря впала до -6. Десятки тисяч людей застрягли на острові. У Гонконзі температура впала до +3 вперше за 60 років. У деяких районах південно-китайської провінції Гуанчжоу випав сніг, що трапляється вкрай рідко, а на японському острові Окінава вперше в історії випав сніг з дощем.

Крім того, обрушилася на Японію заметіль, в результаті чого в країні скасовано понад 600 авіарейсів. Повідомляється, що в країні як мінімум 5 людей загинули, більше 100 постраждали.

Температура повітря різко впала у В'єтнамі і Таїланді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Тайвані через аномальні холоди загинули 50 осіб.