ua en ru

Східна Європа не може обирати зовнішній курс без загрози суверенітету, - МЗС Чехії

Східна Європа не може обирати зовнішній курс без загрози суверенітету, - МЗС Чехії Фото: міністр закордонних справ Чехії Ян Гамачек (mzv.cz)

Чеський міністр на Генасамблеї ООН нагадав про анексію Криму

Деякі країни Східної Європи досі не можуть обирати зовнішньополітичний курс без загрози суверенітету та територіальній цілісності. Про це на Генасамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Гамачек, передає прес-служба чеського МЗС.

За словами Гамачека, на сході Європи країни досі обмежені у виборі зовнішньополітичного курсу, так як існує загроза суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті він в якості прикладу навів анексію українського Криму.

"Досі не є даністю, що всі країни, в тому числі у Східній Європі, мають право обирати свою зовнішньополітичну орієнтацію без загрози їх суверенітету і територіальній цілісності. У цьому контексті я хотів би ще раз нагадати, що анексія Криму являє собою кричуще порушення міжнародного права", - додав Гамачек.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада направила до Конституційного суду України законопроект, яким закріплюється курс на Євросоюз і НАТО.