ua en ru

Для відновлення платоспроможності "Астра Банку" потрібно 127 млн грн, - інвестор

Для відновлення платоспроможності "Астра Банку" потрібно 127 млн грн, - інвестор Фото: Для рекапіталізації "Астра Банку" інвестору буде потрібно 127 млн грн

Мета придбання іноземним інвестором неплатоспроможного банку - фінансувати українських товаровиробників

Agro Holdings (Ukraine) Limited, донька інвестиційного фонду під управлінням NCH Capital (США) придбала неплатоспроможний "Астра Банк" з тим, щоб надавати фінансування українським товаровиробникам. Про це повідомляє прес-служба інвестора.

За умовами операції, компанія Agro Holdings (Ukraine) Limited зобов'язана привести діяльність банку у відповідність з вимогами законодавства України і відновити платоспроможність банку протягом 30 днів, для чого необхідна рекапіталізація в 127 млн грн.

Договір з уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про купівлю 100% неплатоспроможного банку за 92,1 млн грн іноземний інвестор підписав 16 липня 2015 р. Крім цієї суми, новий власник відшкодував ФГВФО витрати на введення тимчасової адміністрації в банк.

"Продаж "Астра Банк" стане сприятливим сигналом для інших іноземних інвесторів про початок відновлення нормальної роботи банківської системи України", - наводиться в повідомленні прес-служби цитата директора з розвитку бізнесу NCH Advisors Ukraine Inc. Віталія Іванченко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ресурси ФГВФО за червень зросли на 300 млн грн.