ua en ru

Канада і Швеція виділили на відновлення Донбасу додаткових 2 млн доларів

Канада і Швеція виділили на відновлення Донбасу додаткових 2 млн доларів Фото: засідання Виконавчої ради ЦФБП (mtot.gov.ua)

Кошти виділені в рамках Цільового фонду багатьох партнерів

У рамках Цільового фонду багатьох партнерів (ЦФБП) виділені перші 2 млн доларів на відновлення миру на Донбасі. Кошти надані урядами Канади та Швеції і будуть адмініструватися Світовим Банком, передає прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що відповідне рішення було прийнято на засіданні виконавчого ради ЦФБП, яке відбулося 13 березня.

Кошти грантів будуть спрямовані на фінансування пріоритетних проектів, здійснюваних на виконання Державної цільової програми "Відновлення і розвиток світу в східних регіонах України", і "Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і виробництва довгострокових рішень стосовно внутрішнього переміщення на період до 2020 року".

Обидва стратегічні документи були розроблені МТОТ разом з місцевими громадами і прийняті Кабінетом міністрів України наприкінці 2017 року.

Мета документів - відбудова Донбасу і розвиток миру в Україні за рахунок підвищення якості життя українських громадян, які проживають на територіях, що відчувають негативний вплив російської агресії на Сході України.

Йдеться, зокрема, про забезпечення захисту прав громадян, постраждалих від конфлікту, на житло, соціальну допомогу, медичні, освітні та комунальні послуги, створення робочих місць, допомоги з інтеграцією в нові громади, а також підтримки економічної активності 5 регіонів, де проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділить майже 3,8 млн євро на фінансування нових проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності соціальних об'єктів, розташованих у постраждалих від конфлікту східних регіонах України.