ua en ru

У питанні введення миротворців на Донбас останнє слово залишається за Україною, - Єльченко

У питанні введення миротворців на Донбас останнє слово залишається за Україною, - Єльченко Фото: Володимир Єльченко (UN Photo / Evan Schneider)

Розгляд питання миротворчої місії ООН на Донбасі займе довгий час, вважає Єльченко

У питанні введення миротворчої місії на Донбас останнє слово залишається за Україною. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

Він нагадав, що українська сторона вже не перший рік закликає розпочати роботу над присутністю ООН в Україні для врегулювання конфлікту, щоб він не затягнувся на десятиліття.

"Побачимо, що з цього вийде, але, я думаю, це займе довгий час. Хотілося б, щоб у період перебування України в складі Ради безпеки це питання посунулося з місця. Головне для нас полягає в тому, що миротворча операція не може бути затверджена, якщо цього не підтримує країна, куди ця місія призначається. Тобто, будь-які елементи, які нас не влаштовуватимуть, звичайно, стануть бар'єром для того, щоб операція була схвалена. Тож від нас залежить дуже багато, і наше слово буде останнім, незалежно від того, чи залишатимемося ми на той момент у складі Ради Безпеки ООН", - сказав Єльченко.

Нагадаємо, постпред при ООН заявив, що Україна готує низку претензій до Російської Федерації, які має намір озвучити 12 вересня на 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН.