ua en ru

Питаннями конфіскації майна повинен займатися суд, а не депутати, - інвестбанкір

Поява законопроекту №3025 "Про особливий режим спеціальної конфіскації майна" може стати знаком для інвесторів про те, що в Україні не поважають недоторкане право власності. Таку думку висловив інвестиційний банкір, генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

"Чому цим займаються депутати, а не суд чи прокуратура? Спочатку потрібно довести провину в суді, і тільки він може приймати рішення про конфіскацію майна. Незалежно від ставлення суспільства до тих, хто керував країною, думаю, що це буде один із знаків про те, що у нас, м'яко кажучи, не зовсім поважають право приватної власності, яке є непорушним. Якщо люди порушили закон, якщо вони заслуговують на те, щоб у них відібрали майно, то це повинен вирішувати суд, а не Верховна Рада", - зазначив Мазепа.

На думку експерта, така ініціатива буде свідченням непослідовності українського законодавства для інвесторів.

"Це просто ще один "штришок" до того, що у нас непослідовна законодавча база", - вважає він.

Нагадаємо, що Верховній Раді України пропонують затвердити особливий режим конфіскації майна Віктора Януковича, Миколи Азарова, Раїси Богатирьової, братів Клюєвих, Віктора Пшонки та інших. Проект закону про особливий режим спеціальної конфіскації майна №3025 зареєстрований народними депутатами від "Народного фронту" Тетяною Чорновол та Олегом Барною.