ua en ru

Питання зарахування в страховий пенсійний стаж навчання у виші після 2004 поки не вирішено, - Рева

Питання зарахування в страховий пенсійний стаж навчання у виші після 2004 поки не вирішено, - Рева Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

За словами Реви, це питання залишилося відкритим

Питання зарахування в страховий пенсійний стаж навчання у вузі після 2004 року поки не вирішено. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хотіли зарахувати з 2004 року, але виникло питання кількості таких людей: про те, чи потрібно всім студентам, які навчаються на державному замовленні і контрактникам, або тільки на держзамовленні. Не вирішено питання, хто повинен компенсувати цей період, щоб він враховувався, тому це питання поки залишається відкритим", - сказав він.

Нагадаємо, урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (пенсійна реформа) вчора, 11 жовтня 2017 року, вступив в силу. Документ був опублікований у виданні "Голос України" 10 жовтня.

Зокрема, передбачається підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року. Документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком 60 років з 1 січня 2018 року. Разом з тим застрахована особа має право самостійно визначити свій пенсійний вік.