ua en ru

Питання зустрічі лідерів "нормандської четвірки" вирішиться в найближчі дні, - помічник Путіна

Питання зустрічі лідерів "нормандської четвірки" вирішиться в найближчі дні, - помічник Путіна Фото: Юрій Ушаков

Зустріч може бути перенесена на пізніший час

Можливість зустрічі лідерів "нормандської четвірки" (Німеччини, Франції, України та Росії) 19 жовтня визначиться в найближчі два дні. Про це сказав помічник президента Росії Юрій Ушаков, передає ТАСС.

"Німецькими колегами було запропоновано провести 19 жовтня неформальний обід з участю лідерів нормандського формату, ця пропозиція ще залишається на столі, але його реалізація залежить від того, наскільки вдасться до цього можливого саміту домовитися про певний прогрес у справі врегулювання конфлікту в Україні – ред.)", - зазначив Ушаков.

Зустріч нормандської четвірки в Берліні: онлайн-трансляція

Він пояснив, що питаннями досягнення прогресу щодо врегулювання безпосередньо будуть займатися помічники лідерів "четвірки" на зустрічі в Мінську.

"Подивимося, які результати вони зможуть доповісти лідерам, і після цього буде вирішуватися питання, чи проводити зустріч 19 жовтня або її перенести на більш пізній час", - підкреслив помічник.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін в ході телефонної розмови в середу обговорили проведення саміту в "нормандському форматі".