ua en ru

Питання перевиборів в окремих округах ВР слід врегулювати окремим законом, - Магера

Прийняття законопроекту про зміну закону "Про вибори народних депутатів" поставить результати виборів в округах у залежність від складу ЦВК. Таку думку в коментарі "Комерсант-Україна" висловив заступник голови ЦВК Андрій Магера. Він вважає, що питання перевиборів в окремих округах ВР слід врегулювати окремим законом.

"Запропоновані зміни - палиця з двома кінцями. З одного боку, вирішується ситуація з п'ятьма проблемними округами, з іншого - з'являється можливість визнання недійсними результатів будь-яких інших виборів. Так можна довести ситуацію до абсурду", - заявив Магера.

За його словами, питання перевиборів в окремих округах слід врегулювати окремим законом "Про особливості проведення повторних виборів".

"Закон про вибори в цьому випадку змінювати не варто, таким чином можна вирішити проблему "чисто"", - підкреслив представник ЦВК.

Нагадаємо, у Партії регіонів пропонують, щоб перевибори в одномандатних виборчих округах призначалися ЦВК у разі неможливості достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів в окрузі.

Читайте також: ПР пропонує проводити перевибори в разі неможливості встановлення результатів голосування