ua en ru

Питання з відстороненням Єжеля з посади посла в Білорусі стоїть на місці, - нардеп

Питання з відстороненням Єжеля з посади посла в Білорусі стоїть на місці, - нардеп Екс-міністр оборони України Михайло Єжель

Питання з відстороненням екс-міністра оборони Михайла Єжеля з посади посла України в Білорусі стоїть на місці. Про це повідомив народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

За словами Тымчука, на початку березня він направив запити з приводу відсторонення Єжеля з посади посла в Генпрокуратуру і Міністерство закордонних справ. 7 квітня йому прийшла відповідь від Мзс, датований 27 березня.

"На що МЗС відповідає: мовляв, так і так, у нас як раз "проводиться всебічний аналіз діяльності закордонних дипломатичних установ України, який включає як фінансові, так і кадрові та юридичні аспекти, зокрема, в контексті виконання Закону України "Про очищення влади". Ну а потім всі ці дані, як тільки будуть зібрані (через рік, п'ять, десять - неважливо, головне, щоб аналіз був "всебічним"), ляжуть в основу якихось "комплексних пропозицій" на ім'я Президента. Що цікаво, безпосередньо про пана Єжеля - ні слова. Розумій, як знаєш. Я запитую конкретно про Єжеля, мені відповідають про планів громаддя...", - пише Тимчук.

Относительно ситуации с М.ЕжелемСкажу, положа руку на сердце: я глубоко уважаю наших дипломатов и очень высоко ценю то...

Posted by Дмитрий Тымчук on 7 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. ГПУ пред'явила підозра екс-міністра оборони Єжеля на підрив обороноздатності ЗСУ.

Відзначимо, напередодні в МЗС України пообіцяли пришвидшити призначення нового посла в Білорусі.