ua en ru

Питання звільнення заручників на Донбасі повністю залежить від РФ, - Геращенко

Питання звільнення заручників на Донбасі повністю залежить від РФ, - Геращенко Фото: Геращенко зявила, що Україна готова йти на компроміс заради звільнення заручників

Росія найкраще продемонструє свою готовність до конструктиву припиненням вогню і звільненням заручників

Питання звільнення заручників на Донбасі повністю залежить від Російської Федерації, а не окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко.

За її словами, Україна готова на компроміс заради звільнення заручників.


"Лавров (міністр закордонних справ РФ - ред.) обіцяє налаштовувати підконтрольних РФ ОРДЛО на конструктивний лад. Ми вже давно вимагаємо від РФ вплинути на бойовиків у питанні звільнення заручників: припинити мучити сім'ї, шантажувати Україну і звільнити незаконно утримуваних", - зазначила Геращенко.

За її словами, Росія найкраще продемонструє свою готовність до конструктивного ладу припиненням вогню і звільненням заручників.

"З важливого: це підтвердження ОРДО, що вони містять 45 українців (в переважній більшості в цьому підтвердженому ними списку - військові), і перший за 2 роки допуск до полонених представників ООН (ми наполегливо домагалися допуску міжнародних гуманітарних місій, наступного мінської зустрічі 26 серпня знову будемо вимагати допуск МКЧХ (Міжнародного комітету Червоного хреста - ред) в в'язниці і до пошуку зниклих безвісти).

Лавров обіцяє налаштовувати підконтрольних РФ ОРДЛО на конструктивний лад. Ми вже давно вимагаємо від РФ вплинути на бій...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 15 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія налаштує ДНР/ЛНР на конструктивний лад.