ua en ru

Питання особистої зустрічі лідерів країн нормандського формату ще обговорюється, - Клімкін

Питання особистої зустрічі лідерів країн нормандського формату ще обговорюється, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (mfa.gov.ua)

До рішення про проведення зустрічі лідерів нормандського формату прийдуть тоді, "коли буде бачення, як просуватися далі"

Питання особистої зустрічі лідерів країн нормандського формату ще обговорюється. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо зустрічі персональної, це питання ще обговорюється. Ми прийдемо до цього тільки тоді, коли будемо мати бачення, яким чином просуватися далі", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Росія може намагатися блокувати особисті зустрічі лідерів країн нормандського формату.

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить на вибори, які у них в вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу нормандський формат, з огляду на вибори під Франції, з огляду на вибори в Німеччині, тому що там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою на Донбасі, про причетність російської армії і зброї до цього конфлікту", - сказала тоді Геращенко.

Під час телефонних переговорів в липні лідери України, Франції, Німеччини та Росії підтвердили необхідність реалізації Мінських домовленостей у повному обсязі.