ua en ru

Питання екстрадиції Онищенка залежить від грамотно складеної підозри, - юрист

Питання екстрадиції Онищенка залежить від грамотно складеної підозри, - юрист Фото: Теличенко вважає, що екстрадиція Онищенка залежить від грамотної підозри

Для отримання притулку нардеп повинен довести незаконність кримінального переслідування в Україні

Якщо підозра буде складено грамотно, Великобританія дозволить екстрадицію депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка. Про це РБК-Україна сказала юрист Валентина Теличенко,відома як багаторічний представник українців до ЄСПЛ.

"Якщо в цьому документі будуть вагомі аргументи, то Великобританія або будь-яка інша країна видасть людину, про екстрадицію якого попросить Україна", - сказала Теличенко.


"І навпаки - "неякісна" підозра дасть аргумент про порушення статті 6 Європейської Конвенції - право на справедливий суд щодо конкретної особи і поліпшить його шанси на отримання притулку", - пояснила вона.

Юрист зазначила, що для отримання притулку нардеп повинен довести незаконність кримінального переслідування в Україні.

"Для отримання притулку Онищенко повинен довести незаконність кримінального переслідування в Україні. Це не буде просто. Багато що залежить від якості документа "повідомлення про підозру". Власне, це основний документ на етапі притягнення особи до кримінальної відповідальності і тому ясність викладу і обґрунтованість підозр має дуже велике значення", - додала вона.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Онищенко просить Великобританію надати йому політичний притулок.