ua en ru

Збройні сили України отримали 89 нових засобів ураження, - Генштаб

Збройні сили України отримали 89 нових засобів ураження, - Генштаб

Збройні сили України з минулого року отримали 89 нових засобів ураження і 1789 інших новітніх зразків озброєння. Про це в ході брифінгу заявив виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останній тиждень українські військові частини і підрозділи, які залучені до виконання завдань в зоні проведення АТО, отримали два нових бронетранспортера БТР-4Е, 6 вантажних автомобілів підвищеної прохідності КрАЗ і 8 комбінованих пристроїв викиду помилкових цілей для захисту літаків і вертольотів від засобів ураження", - заявив Селезньов.

За його словами, починаючи з минулого року, ЗСУ отримали вже 177 нових і модернізованих основних зразків озброєння і військової техніки, 89 нових засобів ураження і 1789 інших новітніх зразків озброєння. Зокрема, 4 модернізовані літаки, 7 вертольотів, 46 радіолокаційних станцій різного дії дальності, 9 танків, 14 нових бронетранспортерів, 18 гаубиць, 69 вантажних і спеціалізованих автомобілів, а також 14 авіаційних і 75 протитанкових керованих ракет, 134 одиниці навігаційної апаратури, понад 500 одиниць сучасної стрілецької зброї з набоями для них, 1000 коліматорних прицілів, 14 станцій оптико-електричного придушення для захисту вертольотів, 48 комбінованих пристроїв викиду помилкових цілей. Крім того, комплекти десантно-парашутних систем, протитанкові ракетні комплекси, апаратуру прихованої зв'язку.

"У минулому році Міноборони України уклало контракти на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів, радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби, радіолокаторів ближньої дії, приладів нічного бачення, протитанкових керованих ракет і керованих пострілів, техніки радіорозвідки", - повідомив Селезньов.

Нагадаємо, в січні Литва передала озброєння української армії.

Раніше повідомлялося, що з початку АТО для армії було відремонтовано і відновлено 18,4 тис. одиниць озброєння та військової техніки.