ua en ru

Озброєні люди захопили облуправління МВС у Луганську, - міліція

Озброєні люди захопили будівлю Головного Управління МВС України в Луганській області.

Озброєні люди захопили будівлю Головного Управління МВС України в Луганській області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Сьогодні до будівлі Головного Управління МВС України в Луганській області увірвалася група невідомих озброєних людей, які прикривалися мирним населенням, серед якого були жінки та діти. На чолі групи був Юрій Івакін, який оголосив себе керівником обласного управління міліції", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим керівництво МВС прийнято рішення про передислокацію апарату обласного управління міліції в Старобільськ.

"МВС України наполягає на незаконності дій, так званого керівника ГУМВС, грубе порушення чинного законодавства, сприяння дестабілізації криміногенної ситуації в регіоні, що, в свою чергу, призведе до людських жертв", - зазначили у відомстві.

У міліції підкреслили, що подібні дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Всі накази та розпорядження, які надаватимуться від імені самопроголошеного керівника є протизаконними і нелегітимними, як і їх виконання.