ua en ru

Озброєні люди утримують Новинського в його київському офісі, - Вілкул

І Європа, і весь світ бачать, що під прикриттям демократичних гасел владу в Україні захопили люди, які встановлюють диктатуру. Про це заявив народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул, коментуючи інформацію про обшук київського офісу однопартійця Вадима Новинського.

"Сьогодні о 12 годині відбулося цинічне незаконне захоплення громадської приймальні народного депутата України Вадима Новинського. На підставі "полулевого" постанови відомого своїм беззаконням Печерського суду міста Києва понад 50 людей у камуфляжі і з автоматами захопили громадську приймальню", - повідомив він.

За словами Вілкула, працівники громадської приймальні були замкнені в приміщеннях і продовжують насильно утримуються.
"У приймальню не допускалися народні депутати, і звідти не випускався народний депутат Новинський", - підкреслив він.

Вілкул звернувся до міністра МВС Арсена Авакова, генерального прокурора Віктора Шокіна, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і Президента Петра Порошенка з вимогою повернути демократичну законність в країні.

"Ми сподіваємося і на реакцію депутатів, і на світову громадськість, і на розуміння всього народу України. Ми сьогодні боремося за демократію і проти встановлення диктатури", - підкреслив Вілкул, виступаючи у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше в прес-службі народного депутата Вадима Новинського спростували заяву Тетяни Чорновіл про те, Новинський зберігає громадянство Російської Федерації