ua en ru

На озброєнні США з'явився новітній ракетний винищувач

На озброєнні США з'явився новітній ракетний винищувач Фото: John Finn (wikipedia.org)

Система Aegis Baseline 9 дозволяє есмінцю проводити протиповітряну і протиракетну оборону

У Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки (ВМС США) на озброєнні з'явився новітній ракетний винищувач есмінець John Finn. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

"Ми віримо в досягнення миру за допомогою сили - розумної сили, підтримуваної сильною владою, І поява цього корабля каже нашим друзям і противникам, що ми дуже серйозно ставимося до цієї території", - глава Тихоокеанського командування ВС США адмірал Гаррі Харріс.

Згідно з інформацією прес-служби, Джон Фін - перший корабель у розпорядженні ВМС США, що володіє системою Aegis Baseline 9, що дозволяє йому одночасно проводити протиповітряну і протиракетну оборону, виконуючи оборонні функції і функції нападу.

Наголошується, що судно спустили на воду в Перл-Харборі. Корабель був названий на честь моряка Джона Фінна, який захищав базу Перл-Харбор в ході нападу японців 7 грудня 1941 року. Поранений понад 20 разів, він продовжував битися до тих пір, поки атаки не закінчилися. Фін помер у 2010 році у віці 100 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВМС США взяли на озброєння атомний авіаносець нового типу Gerald R. Ford (CVN 78). Відзначається, що авіаносець є провідним кораблем свого типу. Назва судна вшановує пам'ять 38-го президента США Джеральда Рудольфа Форда.