ua en ru

У Волинській області викрили групу, яка вела стеження за публічними особами

У Волинській області викрили групу, яка вела стеження за публічними особами Фото: Генеральна прокуратура (РБК-Україна)

За версією слідства, дані про особисте життя збирали з допомогою контрабандних спецзасобів

У Волинській області правоохоронці викрили групу, яка збирала дані про особисте життя публічних осіб регіону з допомогою контрабандних спецзасобів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Волинської області.

"В результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області та Службою безпеки України в області слідчих і розшукових дій вдалося викрити та припинити діяльність групи осіб, які за допомогою спеціальних технічних засобів незаконно отримували конфіденційну інформацію про громадян", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що дані про особисте життя публічних осіб регіону збирали члени громадського об'єднання по охороні правопорядку. За версією слідства, вони організували контрабанду спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вільний обіг яких обмежено. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській області на хабарі у 130 тис. гривень затримали слідчого поліції. Затриманий вимагав гроші за закриття кримінальної справи.