ua en ru

У Волинській області прикордонники вилучили контрабандний товар на 13,7 млн грн

У Волинській області прикордонники вилучили контрабандний товар на 13,7 млн грн Фото: Держприкордонслужба

Серед виявленого вантажу був одяг, взуття та інші промислові товари

У Волинській області у пункті пропуску "Ягодин" співробітники Державної прикордонної служби України виявили вантажівку, що перевозила майже 50 тисяч одиниць товарів на суму 13,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Нещодавно в автомобільному пункті пропуску "Ягодин", що на Волині була зупинена вантажівка "МАН" з вантажем одягу. У результаті перевірки було з'ясовано, що наявний товар не відповідає товарно-супровідним документам...Наразі товар вилучили, а його сума оцінки становить 13,7 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, транспортний засіб з причепом прямував через пункт пропуску на в'їзд в Україну. За документами він перевозив одяг торгової марки "Oodji". Проте, за наявною оперативною інформацією, що була отримана у результаті взаємодії співробітників Луцького прикордонного загону та СБУ, переміщення товару через кордон здійснювалося з порушенням законодавства. Тому співробітники Держприкордонслужби ініціювали перед контрольними службами проведення поглибленого огляду, а згодом і переогляду автівки.

"За результатами додаткових перевірок прикордонниками та працівниками митниці було виявлено суттєві порушення законодавства України. Зокрема, наявний вантаж не відповідав даним зазначеним в товарно-супровідних документах, адже перебільшення кількості товару було на більш ніж 47 тисяч одиниць. Серед виявленого вантажу був одяг, взуття та інші промислові товари", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники припинили роботу міжнародного каналу торгівлі людьми.