ua en ru

У Волинській області СБУ вилучила незаконно видобутий бурштин на 2 млн доларів

У Волинській області СБУ вилучила незаконно видобутий бурштин на 2 млн доларів Фото: у Волинській обл. виявили незаконно видобутий бурштин

Проти зловмисників відкрито кримінальне провадження

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури на Волині вилучили понад тонну незаконно видобутого бурштину на суму більше двох мільйонів доларів. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили, що організатором незаконної угоди був один з жителів міста Володимир-Волинський. Під час обшуків за місцем його проживання працівники спецслужби вилучили понад тонну "сонячного каменю", - розповіли в СБУ.

За висновком експертів вартість вилученого бурштину становить майже два мільйони доларів за цінами "чорного ринку".

Також проти зловмисників відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 240 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, в Угорщині митники виявили контрабанду 125002 пачок сигарет і 916 кілограм бурштину-сирцю у транспортному засобі, яке виїхало з України.
"Слідчим прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України головному державному інспектору МП "Тиса" Берча Ст. Ст., який проводив митне оформлення транспортного засобу, йому вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомив головний прокурор України Юрій Луценко.
За словами Луценка, керівництво митного поста та відділення "Тиса" відсторонили від служби.

Нагадаємо, у Рівненській області СБУ припинила діяльність угруповання з незаконного видобутку бурштину.