ua en ru

На Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброї

На Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброї Фото: затримання контрабандистів цигарок

Контрабандисти намагалися незаконно переправити цигарки через річку Західний Буг

Прикордонники Луцького загону зі стріляниною затримали 7 осіб, які намагалися незаконно переправити човном через річку Західний Буг цигарки. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що на ділянці відділу "Рівне" прикордонний наряд влаштував засідку на ймовірному напрямку руху порушників кордону. За даними відомства, близько 21:00 було помічено пересування групи осіб із пакунками та човном, які перетнули контрольно-слідову смугу та продовжили рух у бік держкордону.

"Один із правопорушників під час затримання попри попередження голосом про вимогу залишатись на місці та не рухатись, тримаючи руки за головою, вдався до втечі. Для затримання порушника прикордонний наряд застосував пристрій для відстрілу гумовими кулями, в результаті чого втікач отримав поверхове пошкодження лівої ноги", - йдеться в повідомленні.

На Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброїНа Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброїНа Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброїНа Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброїНа Волині прикордонники затримали 7 порушників із застосуванням зброї

Фото: затримання контрабандистів цигарок на Волині

Затриманими виявились місцеві жителі с. Рівне Любомльського району Волинської області. Відносно них складено адміністративні документи про порушення прикордонного режиму, спробу незаконного перетину державного кордону та злісну непокору законній вимозі прикордонного наряду. Міру покарання вирішить районний суд, а 8 тисяч пачок цигарок буде передано фіскальним органам.

Крім того, зранку на ділянці цього ж відділу одночасно дві групи на різних напрямках намагались перемістити в Польщу 13,5 тисяч пачок цигарок із використанням надувних човнів. Тоді польськими та українськими прикордонниками було затримано трьох громадян Польщі та 10 громадян України, двоє з яких виявились неповнолітніми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна й Угорщина ухвалили рішення про будівництво нового пропускного пункту на угорсько-українському кордоні поблизу с. Дийда (Берегівський район, Закарпатська область).