ua en ru

На Волині прикордонники зі стріляниною затримали контрабандистів цигарок

На Волині прикордонники зі стріляниною затримали контрабандистів цигарок Фото: контрабандні цигарки на кордоні (прес-центр ДПСУ)

У результаті вдалося загалом вилучити партії цигарок на суму близько 300 тис. грн

На Волині прикордонники під час затримання контрабандистів цигарок застосували зброю. У результаті вдалося загалом вилучити партії цигарок на суму близько 300 тисяч гривень, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що вчора вранці прикордонний патруль від відділу "Грабове" помітив групу осіб із пакунками в чорному поліетилені, які рухались у бік державного кордону. Щойно перетнувши контрольно-слідову смугу за допомогою переносного дерев’яного містка, 7 невідомих осіб направились до Західного Бугу.

"Помітивши охоронців кордону, порушники вдалися до втечі, покинувши 24 ящики з цигарками та сумку з гумовим човном, за допомогою якого планували переправити тютюн до сусідньої держави. Всього прикордонники виявили 12 тисяч пачок цигарок без акцизних марок", - йдеться в повідомленні.

Пошук втікачів та заходи по встановленню кола всіх причетних та організаторів протиправної діяльності триває, а сума виявлених цигарок після оцінки експертів може сягнути 250 тисяч грн.

altaltaltaltaltalt
Фото: затримання контрабандистів цигарок на Волині (прес-центр ДПСУ)

А цієї ночі, за даними відомства, прикордонники відділу "Рівне" цього ж загону, відпрацьовуючи наявну інформацію прикордонних оперативних підрозділів, виявили двох місцевих жителів прикордоння, які також перетнули контрольно-слідову смугу та направились до Західного Бугу з пакунками у чорному поліетилені.

"Затримати порушників, які вдались до втечі, вдалось після попереджувальних пострілів вгору. Ними виявилися 20-річні жителі контрольованого прикордонного району, які намагались незаконно переправити до сусідньої Польщі 2,5 тис. пачок тютюнових виробів на суму приблизно 50 тисяч грн", - доповіли в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба впровадила додаткові обмеження у зв'язку з можливими масовими політичними акціями на кордоні з Польщею.