ua en ru

На Волині борги споживачів за газ сягнули майже 100 млн гривень

На Волині борги споживачів за газ сягнули майже 100 млн гривень На Волині борги споживачів за газ сягнули майже 100 млн гривень

Понад 176 тисяч споживачів користуються пільгами та субсидіями на газ

За останніми даними ТОВ "Волиньгаз збут", клієнти компанії заборгували за блакитне паливо майже 98 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Понад 176 тисяч споживачів користуються пільгами та субсидіями на газ, що дозволяє цим домогосподарствам сплачувати лише частину суми за використаний ресурс, але навіть вони накопичили понад 36 мільйонів гривень боргу за газ, зазначає прес-служба.

Однак, все ж найпроблемнішою залишається категорія споживачів, які не оформили субсидій, а це понад 80 тисяч споживачів, загальна заборгованість яких складає 61 мільйон гривень.

"За 2016 рік ТОВ "Волиньгаз збут" довелося ініціювати припинення газопостачання у зв’язку із тривалою несплатою заборгованості для більш як двох тисяч догомогосподарств області аби уникнути її подальшого зростання. Як показує практика, платіжна дисципліна у заможних споживачів часто буває гіршою, аніж у абонентів із меншим достатком. Нерідко споживачі із чималими маєтками усіляко ухиляються від оплати за газ, не передають показань лічильників та ігнорують попередження про припинення газопостачання до тієї пори, поки до їх кількаметрового паркану не приїжджає автівка газової компанії для проведення робіт по відключенню", - розповідає директор компанії Микола Тищук.