ua en ru

На Волині 70% боржників за газ не оформили субсидію

На Волині 70% боржників за газ не оформили субсидію На Волині 70% боржників за газ не оформили субсидію

За оперативними даними, загальна сума боргу за газ волинян, що не користуються субсидією, зросла до 56 млн гривень. У зв’язку із тривалою несплатою заборгованості та аби уникнути її подальшого зростання, з початку 2016 року ТОВ "Волиньгаз збут" довелося припинити газопостачання для 1,4 тис. домогосподарств області, повідомляє прес-служба компанії.

За даними прес-служби, ще стільки ж споживачів лише у жовтні отримали попередження про відключення від газопостачання у разі невжиття жодних заходів у вирішенні проблемного питання із заборгованістю.

Станом на початок листопада у Волинській області налічується близько 85 тисяч сімей, заборгованість за газ яких зростає, однак вони досі не звернулись за державною допомогою. Частина із цих споживачів не претендують на субсидії через стабільні доходи та матеріальну спроможність оплачувати комунальні послуги. Однак частка тих, хто опинився у складних фінансових обставинах і не подав заяву на одержання субсидій є також значною, заявили у компанії.

"Для волинян важливо знати, що згідно нової постанови Кабінету Міністрів, борг не є підставою відмовити споживачу у наданні субсидій, а тому варто звернутись до органів соцзахисту за державною допомогою, що вподальшому полегшить процес погашення заборгованості і дозволить уникнути відключення від газопостачання", - сказав директор ТОВ Микола Тищук.