ua en ru

"Волиньгаз" витратив понад 13 млн гривень на підготовку газової мережі до зими

"Волиньгаз" витратив понад 13 млн гривень на підготовку газової мережі до зими "Волиньгаз" витратив понад 13 млн гривень на підготовку газової мережі до зими

Для забезпечення безперебійного газопостачання в опалювальний період, працівниками ПАТ "Волиньгаз" до початку опалювального сезону обстежено понад 5 тисяч кілометрів газопроводів та майже 80 тисяч осель волинян, а також проведено ряд ремонтних робіт на мережах, на що компанією витрачено понад 13 мільйонів гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зокрема, у цьому році компанії вдалося провести капремонт засобів електрохімічного захисту на 35 об’єктах СКЗ. Також до початку опалювального сезону 2016-2017 років "Волиньгаз" виконав ряд робіт по технічному переоснащенні системи газопостачання.

Відповідно до затвердженої Інвестиційної програми на 2016 рік, товариством встановлено також 75 загальнобудинкових лічильників газу.

"Попри усі виконані роботи все ж не можна упустити той факт, що уже вкотре підготовку до опалювального сезону товариству доводиться виконувати в складних фінансових умовах. У 2016-му році значно знизився рівень розрахунків за розподіл природного газу і становить усього 50%. Лише одне підприємство теплокомуненерго області ДКП "Луцьктепло" заборгувало "Волиньгазу з початку 2016 року 17 млн гривень. Цієї суми могло б вистачити для фінасування Інвестиційної програми компанії за перше півріччя та дало б змогу виконати значно більші об’єми роботи, які було перенесено на ІV квартал 2016 року", - розповідає директор технічний ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт.