ua en ru

"Волиньгаз" за рік повірив понад 18 тис. лічильників газу

"Волиньгаз" за рік повірив понад 18 тис. лічильників газу "Волиньгаз" за рік повірив понад 18 тис. лічильників газу

Більше 5 тисяч лічильників були визнані непридатними до подальшої експлуатації

Протягом 2016 року ПАТ "Волиньгаз" спільно з представниками Державного підприємства "Волиньстандартметрологія" повірило більше 18 тис. побутових лічильників газу. Під час повірки фахівцями було виявлено 5 тис. приладів обліку, які через зношеність та пошкодження не гарантували споживачам точні данні про обсяги використаного газу, повідомляє прес-служба компанії "Волиньгаз".

За даними у прес-релізі, на Волині нараховується понад 195 тис. домоволодінь побутових користувачів блакитного палива, які облаштовано лічильниками газу. Кожні 8 років їх необхідно повіряти, адже відхилення від допустимої похибки призводить до неточних показань і нарахувань та як наслідок - до необ’єктивного обліку енергоресурсу, зазначили у прес-службі.

З понад 18 тисяч повірених лічильників у 2016 році, більше 5 тисяч були визнані непридатними до подальшої експлуатації через невідповідність метрологічних характеристик вимогам нормативних та експлуатаційних документів.

"Лічильник газу є складним обчислювальним механізмом та з часом має здатність давати неточні показання, адже при експлуатації робочі деталі зношуються. Тому у разі виявлення підозр, що лічильник працює незадовільно або ж що підходить термін його повірки, споживач може самостійно звернутися із заявою до Центру обслуговування клієнтів "Волиньгазу" для перевірки роботи лічильника аби упевнитись, що прилад працює правильно та нараховує той обсяг газу, який споживається", - пояснює технічний директор ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт.

Періодична повірка приладів обліку газу ПАТ "Волиньгаз" проводиться для побутових споживачів безкоштовно. Якщо за результатами повірки порушень або відхилень в роботі приладу не виявлено, то він вважається придатним до експлуатації і його повертають споживачу.