ua en ru

"Воля народу" та "Відродження" можуть злитися в нову депутатську групу "Наш край"

"Воля народу" та "Відродження" можуть злитися в нову депутатську групу "Наш край" Фото: лідер "Волі народу" Ярослав Москаленко

У парламенті може з'явитися нова депутатська група

Депутатські групи "Воля народу" і "Відродження" у Верховній Раді України можуть злитися у нову групу "Наш край". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ляпас Порошенку: чому у президента знову не вийшло "збити" прем'єра".

Зокрема, в статті говориться про те, що на Банковій (в Адміністрації президента України) планують створити у Раді депутатську групу "Наш Край". Базою для неї має стати група "Воля народу" Ярослава Москаленка.

Також, за інформацією РБК-Україна в "Наш край" може увійти і парламентська депутатська група "Відродження" Віталія Хомутинніка. Проект створюється на випадок, якщо вийдуть з коаліції "Самопоміч" і "Батьківщина", і "Наш край" може зайняти їх місце. Однак соратники Москаленко проти.

"Ми можемо погодитися лише на входження окремих народних депутатів, але не Хомутинніка та інших людей Коломойського", - сказав РБК-Україна один з найвпливовіших нардепів від "Волі народу".

За інформацією РБК-Україна, створенням групи "Наш край" на Банковій займається перший заступник глави Адміністрації президента України Віталій Ковальчук. Зазначимо, саме він курирував однойменну партію на місцевих виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Самопоміч" може розглянути перехід в опозицію.