ua en ru

Волонтери та АПУ підготували 6 законопроектів щодо спрощення системи держзакупівель

Волонтери та АПУ підготували 6 законопроектів щодо спрощення системи держзакупівель Президент України Петро Порошенко

Волонтерських рух спільно з Адміністрацією Президента України розробили 6 законопроектів у сфері безпеки і оборони, щодо спрощення системи держзакупівель, які вже 3 квітня 2015 р. передадуть на розгляд парламентських фракцій. Про це повідомив заступник керівника головного департаменту безпеки і оборони Адміністрації Президента України Олексій Покотило сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці законопроекти готові вже до подання, для розгляду і обговорення у фракціях. Завтра планується розгляд цих 6-ти законопроектам у різних фракціях. Проекти дуже серйозні. Вони дають можливість оперативно вирішувати всі ті питання, з якими стикаються збройні сили та інші військові формування",- заявив Покотило.

За його словами, "це законопроекти про внесення змін до законів, які надають можливість покращити продовольче забезпечення збройних сил України та інших військових формувань.

По речовому забезпеченню пропонується, щоб у збройних силах України і у всіх військових формуваннях була єдина уніфікована форма одягу", - зазначив він.

Планується, що завтра на розгляд фракцій будуть передані наступні проекти законів: "Про державно-приватне партнерство у сфері національної безпеки і оборони", "Про внесення змін до статті 2 Закону України про здійснення державних закупівель", "Про особливості здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб оборони в особливий період", "Про внесення змін до статті 7 Закону України Про господарську діяльність у збройних силах України" і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи речового забезпечення" .

За словами авторів законопроектів, у разі їх прийняття державні закупівлі для потреб збройних сил проводитимуться за 7 днів.

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що Збройні сили України не виконують повною мірою своїх обов'язків по забезпеченню армії.

Про те, як і чому гальмуються реформи з постачання армії, писав РБК-Україна.