ua en ru

Під Волновахою зник військовослужбовець-контрактник

Під Волновахою зник військовослужбовець-контрактник Фото: у зоні АТО зник військовий

Родичі Олександра Романюка подали офіційну заяву про його зникнення в поліцію

Поблизу Волновахи Донецької області в зоні антитерористичної операції зник військовослужбовець-контрактник Олександр Романюк. Про це повідомила волонтер Світлана Абаєва, яка контактує з родиною військового, передає "Громадське радіо".

За інформацією волонтерки, незадовго до того, як зв’язок із бійцем було втрачено, контрактник вирішив перевестися до іншої військової частини. Вона також розповіла, що в попередній військовій частині у контрактника був конфлікт із командиром.

"Командир має після трьох годин після неприбуття солдата доповісти про зникнення. Грубо кажучи, дві-три доби мають зробити оточення в 100 км розшукується. Далі більше - 10 діб він нічого не робив", - заявила Абаєва.

Родичі Романюка подали офіційну заяву про його зникнення в поліцію.

Водночас речник 30-ї бригади Іван Бурдюг повідомив виданню, що військовослужбовець не з’являвся у військовій частині після виписки з госпіталю.

"Знаємо, що він був госпіталізований. Спочатку в шпиталь у Донецькій області, потім - у Запорізький перевели, а потім - у Хмельницькому в шпиталь. Звідти він виписався. Куди поїхав, ніхто не знає", - доповів він.

Наразі триває службове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вінницькій області близько 10:00 17 грудня біля села Бірків Літинського району сталася автоаварія, в якій загинув боєць Національної гвардії.