ua en ru

Під Волновахою поліція затримала помічника чергового коменданта ДНР

Під Волновахою поліція затримала помічника чергового коменданта ДНР Фото: блокпост у Донецькій області (mariupol-police.dn.ua)

54-річний місцевий житель Макіївки півроку працював на бойовиків

Українські поліцейські затримали на блокпості під Волновахою Донецької області помічника чергового коменданта терористичної організації ДНР. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що 54-річний місцевий житель Макіївки півроку працював на бойовиків і отримував від них зарплатню, однак пенсію вирішив оформити від української влади. Саме під час приїзду до Волновахи за грошовим забезпеченням його було викрито.

"У серпні 2014 року він прийшов до військової комендатури терористів. За бажання допомагати владі ДНР новобранця призначили помічником чергового коменданта. Він заступав на службу у формі, але зброї новачку не довірили", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, в обов’язки помічника чергового входило приймати виклики від мешканців та спрямовувати патрулі за вказаною адресою. Своєю чергою бойовики ДНР доставляли "винних" до комендатури. Як повідомляється, за свою роботу грошей чоловік не отримував, тільки продуктові набори, якими він забезпечував свою сім’ю.

"У лютому 2015 року пособник бойовиків звільнився з комендатури і влаштувався експедитором на газовозі: перевозив автомобільне паливо з кордонів РФ. На новій посаді він також довго не затримався. Макіївчанин зареєструвався у Волновасі як переселенець та планував отримувати українську пенсію", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що на в’їзді у Волноваху чоловіка зупинили поліцейські та під час перевірки встановили його злочинну діяльність, яка передбачена ч. 1 ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали у Луганській області спільника терористів із вибухівкою та супутниковими картами з позиціями українських військовослужбовців.