ua en ru

У Волновасі встановили камери інтелектуального відеоспостереження

У Волновасі встановили камери інтелектуального відеоспостереження Фото: встановлена камера (dn.npu.gov.ua)

У Донецькій області встановлено 60 відеокамер

У Волновасі (Донецька область) для підвищення безпеки громадян встановлена система інтелектуального відеоспостереження. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Повідомляється, що п'ять камер здатні розпізнати розшукуваного зловмисника і відстежити його пересування, виявляти викрадені автомобілі і реагувати на загрози для життя громадян.

Камери фіксують рух транспорту і пересування жителів на основних напрямках, передають інформацію на монітори чергових і сповіщають спеціальним звуковим сигналом про виявленні правопорушення. Система здатна самостійно, без втручання людини, ідентифікувати осіб, які представляють оперативний інтерес, і визначити, чи знаходиться автомобіль у розшуку.

Зазначено, що всі камери підключені до Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC), який розташований в Маріуполі. Інформація з них надходить в UASC протягом 15 секунд.

Згідно з даними поліції, у Донецькій області вже працюють більше 60 інтелектуальних відеокамер - у Маріуполі, Слов'янську, Покровську, Великій Новосілці і Новгородському, а тепер і в Волновасі.

Нагадаємо, в листопаді повідомлялося, що на основних автомагістралях підконтрольної Україні частині Донецької області планують встановити відеоспостереження.