ua en ru

Volkswagen виплатить близько 1,2 млрд доларів за порушення екологічних норм

Volkswagen виплатить близько 1,2 млрд доларів за порушення екологічних норм Фото: в цілому Volkswagen має намір виплатити близько 22 млрд доларів за шкідливі викиди

Компанія зобов'язана виплатити кожному з 652 своїх американських дилерів в середньому по 1,85 млн доларів протягом 18 місяців

У США Федеральний окружний суд затвердив договір німецького автоконцерну Volkswagen з американськими автодилерами про виплату 1,21 млрд доларів в рамках "емісійного скандалу". Про це повідомляє ВВС.

Йдеться про те, що компанія зобов'язана виплатити кожному з 652 своїх американських дилерів в середньому по 1,85 млн доларів протягом 18 місяців.

"Згідно з умовами договору, Volkswagen зобов'язаний виплатити максимальну суму в 1,208 млрд доларів, що передбачає участь 100% офіційних дилерів", - йдеться в постанові.

Як наголошується, компенсація з боку концерну повинна покрити витрати компаній-дилерів, пов'язані з репутаційним збитком і з неможливістю продавати автомобілі.

У цілому Volkswagen має намір виплатити близько 22 млрд доларів в рамках задоволення скарг з боку власників автомобілів, екологічних регуляторів, а також регіональних влад і автодилерів в США, йдеться в повідомленні.

У вересні 2015 року Volkswagen зізнався, що встановлював на свої автомобілі спеціальне ПО, з допомогою якого вдавалося занижувати інформацію про викиди. В результаті в багатьох країнах світу було розпочато розслідування проти компанії.

Нагадаємо, топ-менеджеру Volkswagen в США загрожує понад 150 років в'язниці.