ua en ru

Volkswagen зобов'язали відзвітувати перед владою Німеччини

Volkswagen зобов'язали відзвітувати перед владою Німеччини Фото: Volkswagen

Керівництво компанії має віддати розпорядження про проведення необхідних заходів, які гарантують, що вироблені транспортні засоби будуть відповідати схваленому типу

Федеральне автомобільне відомство Німеччини вимагало від юридичного відділу автоконцерну Volkswagen до 7 жовтня представити план того, як і в які терміни компанія планує привести у відповідність з нормами кількість шкідливих речовин у вихлопних газах. Про це повідомляють німецькі ЗМІ.

Так, газета Zeit наводить витримки з повідомлення KBA, згідно з яким керівництво компанії має "віддати розпорядження про проведення необхідних заходів, які гарантують, що вироблені транспортні засоби будуть відповідати схваленому типу (ТС)".

У випадку, якщо компанія не виконає вимогу відомства, управління автотранспортом анулює документ ОТТС (схвалення типу транспортного засобу). Після цього Volkswagen не матиме права продавати і переміщати вироблені автомобілі відповідного типу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія призупиняє продаж автомобілів Volkswagen, обладнаних дизельними двигунами, які можуть не відповідати екологічним нормативам.